Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Aktuell kull

Den 23/6 föddes Bonus och Melodys valpar, det blev 6 hanar och två tikar och de kommer vara redo att flytta till sina nya hem i månadskiftet augusti/september.

Mer info om valparna hittar du här och i bloggen.

 

 

CIE.NUCh SE(U)Ch Torpedos Wodoo Magic och Torpedos Hallo Lovely

Om du klickar på hundarnas namn ovan så kommer du till deras sidor på Rasdata.

 

 

Bonus är "sago hunden" som matte Carina förvaltar på bästa sätt. Han är brain and beuty personifierad! Melody är våran goa lilla "Ferdinand", trevlig och rar med ett hjärta av guld med massor av arbetskapacitet.

 

 

Om Bonus

”Bonus-bus” ”söta-lilla-Bonus” ”lillebror” ja kär hund har många namn, att smeknamnen syftar på liten är att han kom till oss som parningsvalp, och som son i huset blir man aldrig riktigt vuxen. Han har nu hunnit bli 4 år och fortfarande ”liten” i mina ögon….

Min egna beskrivning av Bonus arbetsmässigt och socialt är så här

Bonus är en alert, nyfiken, arbetsvillig hund som med glädje hänger med på alla aktiviteter, jakt, spår, lydnad eller utställning spelar ingen roll alltid lika positiv inställning.

Arbetsmässigt så tycker jag han har stor styrka i sin uthållighet, även under mycket långa och tungarbetade dagar håller han ihop och jobbar på, han arbetar på ”lagom” självständigt – ingen hund som stannar upp och frågar matte, men inte heller något hysteriskt flängande. Jag tycker att han har ett utmärkt sökmönster och tar mark på ett riktigt bra sätt, är en duktig markör som inte glömmer av att använda näsan. Bonus är effektiv och snabb simmare – så pass att liiiite bättre stadga borde tränas här….
Han har en stor passion för att apportera spelar ingen roll vad det är men skulle jag önska något hade det varit ett mer ”bestämt” grepp om vilt.

Under 2011 hade vi ett par starter i jakten som tyvärr slutade med 2:a pris, fortfarande lite orolig vid sidan (borde matte tränat bättre) och sedan kom ett byte av vilt, tråkigt tråkigt då jag verkligen ville bli av med nbkl och få till ett par starter i öppen.

Utställningsmässigt har Bonus verkligen varit en vinstlott, sitt svenska och norska championat tog han vid 2,5 års ålder. Under våren 2011 tog han även tre CACIB i tre olika länder (Sverige, Norge och Danmark). På sommaren åkte vi till Världsutställningen i Paris och första dagens specialutställning för retrievers vann han jaktklassen och tog franskt cert (måste ha en fransk jaktmerit för att lösa ut championatet) och på Världsutställningen blir han tvåa bästa hane i en gigantisk championklass !!
Vi lyckades även att kvala in till Crufts 2012 och denna chansen var jag ju tvungen att ta - bara tanken att åka till Crufts hägrar för många utställningsintresserade och nu fick jag chansen med hund – resultatet blev ”en dröm en saga”, bästa hane med certifikat och sedan BIM - helt makalöst.
I mars 2012 tog han sitt fjärde CACIB och kan nu titulera sig internationell champion C.I.E endast 3,5 år gammal – inte för inte jag kallar honom för min ”sagohund”.
Även i utställningssammanhang måste jag beundra hans uthållighet, långa resor, långa dagar i utställningshallar, höga ljud massor av människor och hundar, ut kommer Bonus från sin bur alltid lika positiv och glad.

Rakt igenom en väldigt snäll, trevlig, frisk och sund hund att leva med både hemma och i träningssammanhang. Ofta är han med mej på jobbet och då märker man aldrig honom, ligger på sin plats och sover. Vissa dagar tillbringas i hundgården och då trivs han med det, jag tror att Bonus är en hund som kan ”flytta in” till vem som helst och trivas med det.

Exteriört är han en hane med ett långsträckt vackert huvud, korrekt bett, stram stark kort rygg med en fin överlinje, en bra benstomme, han är välvinklad runt om, rör sej med bra parallella rörelser utan att någonsin höja svansen.

 

Om Melody:

 

Melody är utan tvekan en av de vänaste hundarna hemma. Från det att hon var valp har hon varit lite som tjuren Ferdinad, när dom andra hundarna härjar och stökar så behåller hon lugnet. För den sakens skull så innebär det inte att det inte finns krut i henne, för det gör det! Men hon har en god förmåga att veta när hon ska använda sin energi och när det är lika så bäst att spara på den. Hon har ett fint arbetssätt där hon är metodisk och tyst, bra grepp och uthållig i söket. Melody har blivit placerad med excellent på alla sina utställningar. Mer om Melody hittar du här.

 

**********************************************************************************************************************

 

När du hämtar valpen är den vaccinerad, veterinärbesiktigad, ID-märkt, avmaskad, registrerad med stamtavla och har en valpkullsförsäkring gällande i 3 år, matlista, råd och information.

Det vi förväntar oss av dig som valpköpare är att du skall höftledsröntga hunden vid ca. 1 år och ögonlysa den minst 1 gång vid ca.1-2 års ålder. Detta bla. pga. att vi vill veta att vi bedriver en sund hundavel.

Har du ingen hundvana sen förut så vill vi att du utbildar dig och din hund genom att gå kurs i SSRK eller SBK.

Sen sist men inte minst vill VI ha kontakt med dig genom valpträffar och andra arrangemang. För oss är det jättejobbigt att skiljas från våra valpar, därför är det skönt att ha en bra kontakt så att vi vet att dom mår bra.

För er som ännu ej är medlemmar,
1 års medlemskap i Flatklubben (FRK), med 4 nr av Charmören
Vi har valpträffar fram till valparna är 1år.
Samt lite annat smått och gott..

Gamla valpköpare får 1000kr. i rabatt.

 

Tel: +46 (0)520 423 112
Mobil: 0702 78 58 49

 

 
 

.

HEM

BLOGG

AKTIVITETER

OM MIG

HUNDARNA

VALPAR

TORPEDOSAR

KULLAR

SAKNAS

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKT

HUNDPENSIONAT

KENNELTRÄFF